Zomer Podium Maarsbergen

Zomerpodium Maarsbergen

Zomerpodium Maarsbergen
In de maanden juli, augustus en september organiseert Stichting Mee-r-doen een zestal optredens in de Dorpskerk Maarsbergen en op Landgoed Anderstein. Speciaal voor ouderen laten we de optredens beginnen om 16.00 uur.
De data zijn: 14 en 28 juli, 11 en 25 augustus en 11 en 22 september.
Reserveren kunt u via: info@zomerpodiummaarsbergen.nl of bel 06 4646 2816
Hoera!!!  Vandaag gehoord dat we worden ondersteund door Postcodeloterij Buurtfonds. Ook de gezamenlijke fondsen ROACK, Oranjefonds en Sluyterman van Loo doen mee, Het Fentener van Vlissingen Fonds en ook het Heuvelrug Fonds. 
 

Vanwege corona alleen toegankelijk met een reservering. 
Kaarten en maaltijd reserveren via info@mee-r-doen.nl of bel 06 4646 28 16.
Prijs: 10,00 voor de voorstelling en € 4,00 voor de soepmaaltijd.
Een abonnement voor alle 6 voorstellingen is € 50,00.

Programma:
Woensdag 14 juli, 13.30 uur en 16.00 uur in de Dorpskerk:
  Toneelwerk met Hallo Bandoeng, een voorstelling over hoe het verleden doorspeelt in het heden.   De voorstelling van 13.30 is extra om ook mensen met een Indische achtergrond of affiniteit met Indië die niet uit Maarsbergen of omgeving komen de gelegenheid te geven de voorstelling te komen zien. 

Woensdag 28 juli, 16.00 uur in de Dorpskerk:  Leoni Jansen en Jeroen Kramer met prachtige luisterliedjes, Engelse en Ierse Folk. 

Woensdag 11 augustus, 16.00 uur in de Deel van Anderstein: Funny Wood, het saxofoonkwartet uit de Harmonie Manderen met gezellige en klassieke luister- en meezing liedjes.

Woensdag 25 augustus, 16.00 uur in de Deel van Anderstein: Joris Lehr met Koning Lear, een fantastische vertelling met één touw! 

Zaterdag 11 september, 16.00 uur in de Dorpskerk: Adrie Huissoon & Geert Vlietstra met de bekende, swingende en poëtische liedjes van Simon & Garfunkel. 

Woensdag 22 september, 16.00 uur in de Deel van Anderstein: Arthur Geesing met Wolfje, een voorstelling waarin de wolf een heel andere rol krijgt en Roodkapje op leeftijd is. 

Informatie over de groepen en voorstellingen en concerten: 

woensdag 14 juli 16.00 uur: Lou Lou Rhemrev / Toneelwerk met Hallo Bandoeng

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met deze muzikale theatervoorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische erfenis haar identiteit?
Al 40 jaar lang probeert een telefoniste in een vergeten ruimte verloren berichten uit de ether op te vangen. Ze hoort flarden van gesprekken van mensen die er niet meer zijn en nooit zijn gehoord. Opa op zijn mislukte jacht op een tijger, oma in het Jappenkamp, maar ook tante Mela die altijd een komische twist aan een verhaal weet te geven. Soms verteld als een sprookje, te mooi om waar te zijn, soms met humor, maar ook hard en confronterend als het om de oorlog gaat. De berichten halen het oude Indië terug, waar ze zo weinig van weet, want de enige overlevende die haar wat zou kunnen vertellen, is haar vader. Maar hij zwijgt.
Spel: Loulou Rhemrev. Regie: Folmer Overdiep
Voor meer informatie over de voorstelling, kijk op de website www.hallobandoeng.nl 

woensdag 28 juli 16.00 uur: Leoni Jansen en Jeroen Kramer met ‘Ondertussen in… Maarsbergen’


Foto: Merlijn Doomernik
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Hun gemeenschappelijke liefde voor Folky, Country en Americana brengt hen samen. Leoni Jansen zingt eigen werk van haar album Uncovered (waar Jeroen Kramer aan meeschreef) en vertolkt op eigen wijze een aantal m uit het wereld folk repertoire. Jeroen Kramer speelt mee op gitaar en bas, maar zingt ook zijn eigen Nederlands talige songs. En dan hebben ze samen nog een voorliefde voor beroemde country duetten, zoals Island in the stream, Jackson en duetten van Alison Kraus en James Taylor. Soms in het Engels, soms in een vertaalde Nederlandse versie. En natuurlijk zingt Leoni Klaverveld (Fields of gold). 
Kijk voor meer informatie op haar website: www.leoni.nl  

Woensdag 11 augustus 16.00 uur: Saxofoon-ensemble Funny Wood

Vanwege het succes van verleden jaar willen we het plaatselijke harmonie saxofoonensemble Funny Wood terug laten komen met hun nieuwste programma. De spelers komen uit Maarn en Maarsbergen en spelen in het harmonieorkest Manderen uit Maarn. Zij hebben een geweldig programma met een mooie combinatie van klassieke en populaire liedjes en we hopen dat de bezoekers deze keer uit volle borst mogen meezingen. www.manderen.nl 

woensdag 25 augustus 16.00 uur: Joris Lehr met Koning Lear

Heel blij zijn we dat we Joris Lehr naar Maarsbergen kunnen halen, een speler en artiest waar wij als organisatoren al langere tijd een grote bewondering voor hebben.
Hij speelt virtuoos! Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en Nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds bogen op 25 jaar theaterervaring. Hij speelt voor het Zomerpodium Koning Lear.
Dit beroemde verhaal van William Shakespeare over waarheid en verzoening wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. En zelfs in een armzalig hutje op de hei, als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen, blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk. https://youtu.be/6XNdSZBl-Dk

Zaterdag 11 september 16.00 uur: Adrie Huissoon en Geert Vlietstra met liedjes van Simon & Garfunkel

Als zanger/gitarist heeft Adrie Huissoon zich gespecialiseerd in folk songs uit de hele wereld. In de jaren 90 speelde hij bij de Leidse muziekgroep Clamor met liederen uit Zuid Amerika. Vanaf 2000 liet hij artiesten in zijn grote huiskamer optreden: het Mee-in-zee atelier. Vanaf die tijd begon hij ook eigen programma’s samen te stellen. Eerst een concert waarbij hij het werk van Victor Jara centraal stelde, later met muziek van Amerikaanse bodem. Met Geert Vlietstra heeft hij een geweldig programma gemaakt met de muziek van Simon en Garfunkel. Herkenbaar, melodisch, swingend. Doorspekt met verhalen over de artiesten, over de tijd, over het leven. www.saghetverhaal.nl/adrie/

woensdag 22 september 16.00 uur: Arthur Geesing met Wolfje

Arthur Geesing speelt de prachtige, magische voorstelling Wolfje. Over de wolf in sprookjes, boosaardig, sluw en gewetenloos. Maar wat als de jonge Wolf geen vlees wil eten? Hoe lopen die sprookjes dan af? Wat gebeurt er met Roodkapje, die trouwens ook al een dagje ouder is geworden. De geitjes zijn nog net zulke wilde grappenmakers, maar de biggetjes krijgen het in hun bol. Wolfje reist van verhaal naar verhaal en doet zijn best om alles tot een goed einde te brengen. 
Arthur laat precies zien wat hij doet, maar de magie blijft overeind. Ademloos mooie beelden wisselen af met vrolijke gekke invallen. Kijk op www.arthurgeesing.nl voor meer informatie over deze artiest. 

Na afloop mee-eten

Als een voorstelling of concert voorbij is, willen wij een lichte maaltijd van verse soep en belegde broodjes aanbieden. Zo verlengen we de gezelligheid van de middag en zorgen we voor echte ontmoeting. Ook de artiesten mogen mee-eten en verder praten met hun publiek over wat er getoond werd. Dit kan alleen als de corona-richtlijnen een dergelijke versoepeling mogelijk maken.

Copyright text 2021 by Maarsbergen aan Tafel